Ostalo SVJETIONIK SUŠAC ***

Hrvatska / Dalmacija - Split / Sušac
Ostalo SVJETIONIK SUŠAC
Osnovne informacije

  •   Broj katova - 2
  •   Broj soba/apartmana - 2
  •   Godina izgradnje - 1878

SVJETIONIK

Otok Sušac izvan je važnijih plovnih koridora, smješten 23 NM južno od otoka Hvara i 13 NM zapadno od otoka Lastova. Oko njega se pruža nepregledna pučina koja stvara osjećaj odvojenosti od vanjskog svijeta. Kad ga promatramo s mora, iz daljine, optička varka stvara dojam kao da se sastoji od dva otoka. Svjetionik je kamena dvokatnica izgrađena 1878. godine na 100 metara visokoj litici jugoistočnog dijela otoka koja se obrušava u duboko i bistro more, ponekad s prozirnošću koja seže do tridesetak metara dubine.

Jedini stanovnici Sušca su svjetioničari i pastir sa ovećim stadom ovaca koje tamo uživaju specifičnu slanu ispašu. Na Sušcu su pronađeni i vrijedni arheološki ostaci, a tek će daljnja istraživanja reći nešto više o povijesti ovog otoka.

Na otoku živi izvjestan broj endemskih vrsta ptica i životinja.

PLAŽE
Plaže su kamene i skrivene u divljim uvalicama s plitke istočne strane otoka i predstavljaju idealna su mjesta za kupanje. Do ovih uvalica od svjetionika ima 30 do 50 minuta hoda uređenim puteljcima. Na nekim dijelovima otoka pristup moru nije moguć pa se tamo ne preporučuje dolazak djece.

TRANSFER
Povratni transfer Vela luka - Sušac - Vela luka obavlja agencija Mediterano iz Vela luke. Posebno se naplaćuje (400 Eura), a traje od 35 - 45 minuta.

Molimo goste da transfer dogovore nekoliko dana prije dolaska. Moguć je i transfer sa splitskog aerodroma po cijeni od 600 Eura (jedan smjer).

OPSKRBA NAMIRNICAMA
Zbog udaljenosti od civilizacije ne postoji mogućnost opskrbe pa je namirnice potrebno nabaviti u Veloj Luci prije transfera. Turistički boravak na Sušcu poseban je u odnosu na boravak na ostalim svjetionicima i po tome što jedino na ovom svjetioniku možete uživati u mesu i ribi jedinstvene kvalitete.
Lokacija

  •   Na otoku

Plaže i bazeni

  •   Šljunčana plaža
  •   Stjenovita plaža

Usluga

  •   Samo noćenje

Izjava o kolačićima Prihvaćanje Uporabe kolačića omogućava da ostanete prijavljeni dok pretražujete ove Internet stranice. Tawk.to GDPR. Blokiranjem kolačića i dalje možete koristiti ovu Internet stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti neće biti dostupne. Više o kolačićima