Zbog trenutne situacije nastale korona virusom svi hotelijeri našli su se u teškoj situaciji. U nemogućnosti pružanja usluga smještaja crnogorski hotel Regent Porto Montenegro 5*došao je do ideje kako zabaviti ljude dok su u svojim domovima u izolaciji. Projekt „Montenegro Cooks at home“ nudi ljudima mogućnost da sami spremaju ne toliko komplicirane, ali ukusne lokalne specijalitete hotela s 5 zvijezdica! Svi recepti objavljuju se na web stranici hotela, a dijele se i tjedne i mjesečne nagrade! Zanimljiva ideja kako privući pozitivne reakcije ljudi kada ne mogu osobno posjetiti hotel.
Tjestenina s divljim šparogama i parmezanom (4 osobe)
Sastojci:
Tjestenina (700g)
Divlja šparoga (400g)
Jaja (6 kom)
Parmezan sir (250g)
Bijeli luk (3 češnja)
Priprema:
Uliti vodu u 2 različita lonca, vodu posoliti i pričekati dok proključa. U međuvremenu u tavi dobro izmutiti 2 cijela jaja i 4 žumanjka, dodati sitno nariban parmezan i sjediniti masu. Kada voda provrije u jedan lonac dodati tjesteninu, a u drugi oprane šparoge.
Šparoge kuhati najviše jednu minutu u ključaloj vodi, a zatim ih naglo ohladiti hladnom vodom. Tako ohlađene šparoge isjeći na sitnije komadiće. Na zagrijanoj tavi popržiti bijeli luk sjeckan na kockice, dodati šparoge i kratko dinstati.
Tjesteninu kuhati 2 minute kraće od preporučenog vremena, dio vode ocijediti, a ostatak zadržati radi pripreme sosa. Nastaviti s kuhanjem tjestenine na srednje jakoj vatri, uz dodavanje razmućenih jaja s parmezanom, te neprestanim miješanjem da se sos ne bi zgrušao. Na kraju dodati šparoge s bijelim lukom i promiješati.
Serviranje: Poslužiti s par listova parmezana!
Dobar tek!